Riječ direktora

Novo Škrebić

Novo Škrebić

Direktor

Rođen u Tesliću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Tehnološki fakultet završio u Tuzli. U Destilaciji radi od 1977. godine. Radio na mjestu rukovodioca pogona, šefa proizvodnje, tehničkog direktora, a direktor je od 2001. godine. Predsjednik je Privredne komore regije Doboj i član Upravnog odbora Privredne komore RS.

Akcionarsko društvo HI “Destilacija” Teslić osnovano krajem XIX vjeka (1896. godine), sa osnovnim proizvodima drvenim ugljem i sirćetnom kiselinom. Tokom svih ovih godina postojanja Destilacija stalno teži unapređenju kvaliteta svojih proizvoda.

Rukovodeći se mudrom izrekom „Ako na budućnost ne mislite ne možete je ni imati!“ permanentni cilj je bio i ostao razvoj novih proizvoda, prvenstveno na bazi osnovnih, što je rezultiralo proizvodnjom briketa od prašine drvenog uglja, proizvodnjom aromatizovanog, alkoholnog, vinskog i jabukovog sirćeta, kao i drugih proizvoda.

Da je u svojim ciljevima uspjela potvrđeno je raznim priznanjima za rad i kvalitet od opštinskog, republičkog do međunarodnog nivoa i značaja.

Danas je HI “Destilacija” AD Teslić potpuno tehnološki i infrastrukturno zaokružena, kadrovski i organizaciono obezbjeđena, sa svim potrebnim službama za rad preduzeća.

Pored toga, “Destilacja” veliki značaj pridaje unapređenju tehnološkog procesa sa aspekta poboljšanja uslova rada i zaštite radne i životne okoline, što se najbolje vidi investiranjem u gradnju novih, savremenih horizontalnih peći za suvu destilaciju drveta, koje predstavljaju zamjenski kapacitet za zastarjele i dotrajale.

Strateški cilj HI “Destilacija” AD Teslić je proširenje postojeće proizvodnje, razvoj novih proizvoda i tehnologija vodeći računa o ekologiji i poštovanju međunarodnih standarda i propisa, a sve s ciljem što većeg zadovoljenja tržišta.