RIJEČ DIREKTORA

Rođen 01.12.1978. godine u Tesliću. Osnovnu školu završio u Tesliću, a srednju školu i Ekonomski fakultet, smjer finansijski menadžment u Banjoj Luci. Ima položen ispit za sertifikovanog računovođu i licencu. U HI „Destilacija” a.d. radi od 2006. godine i obavljao je poslove zamjenika rukovodioca Privredno-računskog sektora, a od 2008. godine je obavljao poslove rukovodioca Privredno-računskog sektora. Od 2011. godine radi na poslovima Izvršnog direktora za finansije. Od 2017. godine obavlja funkciju predsjednika Upravnog odbora Područne privredne komore Doboj, a takođe od iste godine je član Upravnog odbora Privredne komore Republike Srpske. Od 01.03.2019. godine obavlja poslove generalnog direktora HI „Destilacija” a.d. Teslić.

 

 

Akcionarsko društvo HI „Destilacija” Teslić osnovano krajem XIX vjeka (1896. godine), sa osnovnim proizvodima drvenim ugljem i sirćetnom kiselinom. Tokom svih ovih godina postojanja Destilacija stalno teži unapređenju kvaliteta svojih proizvoda.

 

Rukovodeći se mudrom izrekom „Ako na budućnost ne mislite ne možete je ni imati!“ permanentni cilj je bio i ostao razvoj novih proizvoda, prvenstveno na bazi osnovnih, što je rezultiralo proizvodnjom briketa od prašine drvenog uglja, proizvodnjom aromatizovanog, alkoholnog, vinskog i jabukovog sirćeta, kao i drugih proizvoda.

 

Da je u svojim ciljevima uspjela potvrđeno je raznim priznanjima za rad i kvalitet od opštinskog, republičkog do međunarodnog nivoa i značaja. Danas je HI „Destilacija” AD Teslić potpuno tehnološki i infrastrukturno zaokružena, kadrovski i organizaciono obezbjeđena, sa svim potrebnim službama za rad preduzeća.

 

Pored toga, „Destilacija” veliki značaj pridaje unapređenju tehnološkog procesa sa aspekta poboljšanja uslova rada i zaštite radne i životne okoline, što se najbolje vidi investiranjem u gradnju novih, savremenih horizontalnih peći za suvu destilaciju drveta, koje predstavljaju zamjenski kapacitet za zastarjele i dotrajale.

 

Strateški cilj HI „Destilacija” AD Teslić je proširenje postojeće proizvodnje, razvoj novih proizvoda i tehnologija vodeći računa o ekologiji i poštovanju međunarodnih standarda i propisa, a sve s ciljem što većeg zadovoljenja tržišta.

Zoran Škrebić

Direktor